Quan:
13 octubre 2018 tot el dia Europe/Andorra Franja horària
2018-10-13T00:00:00+02:00
2018-10-14T00:00:00+02:00
Preu:
10€
Contacte:
93 872 29 12

El projecte

Solidaritat, esforç, cooperació i llibertat són les bases de CIMS PER LA LLIBERTAT. Aquest projecte neix de la nostra passió per la natura i del sentiment de llibertat que sentim a la muntanya, sobretot quan fem cim. Una sensació que segur que troben a faltar totes aquelles persones que s’han vist privades de llibertat per defensar de forma pacífica les seves idees.

CIMS PER LA LLIBERTAT té com a objectiu conscienciar de la injustícia que representa la situació dels nostres presos, exiliats i represaliats polítics, així com transmetre el nostre suport incondicional tant a ells com a les seves famílies.

cims per la llibertat sant jeroni

CIMS PER LA LLIBERTAT és una acció esportiva, solidària i reivindicativa. Consisteix en una ascensió simultània a 18 cims de la nostra terra que han estat triats directament pels nostres presos, exiliats i represaliats polítics.

La finalitat és fer-los arribar el nostre suport, oferir-los el nostre esforç i fer el nostre crit a la llibertat des dels punts més alts del nostre país. Des dels punts que ells han triat farem ben visible que no és normal la situació que estem vivint i exigirem democràcia, diàleg i justícia.

Hem triat el proper dia 13 d’octubre de 2018 per fer els CIMS X LA LLIBERTAT. Volem que tu ens acompanyis en aquest dia tan especial.

 

Els Cims

Tots tenim una muntanya mítica, un cim especial, un lloc on ens sentim bé, on ens agrada tornar-hi sols o amb amics, una muntanya que veiem i que forma part del nostre paisatge emocional… i ells, els nostres presos i exiliats polítics ens han confessat els seus.

Lluís Puig – Tossal del Rei (1351 m) / Dolors Bassa – Montgrí (303 m) / Meritxell Serret – Tossal de les Torretes (1676 m) / Toni Comín – Pica d’Estats (3143 m) / Jordi Cuixart – Canigó (2785 m) / Joaquim Forn – Les Agudes (1705 m) / Anna Gabriel – Gallina Pelada (2322 m) / Oriol Junqueras – Sant Jeroni (1236 m) / Clara Ponsatí – Montsent de Pallars (2883 m) / Carles Puigdemont – Puigsacalm (1515 m) / Raül Romeva – Roca Corbatera (1163 m) / Marta Rovira – Matagalls (1698 m) / Josep Rull – La Mola (1103 m) / Jordi Sánchez – Carlit (2921 m) / Jordi Turull – Comabona pel Pas dels Gosolans (2548 m) / Meritxell Borràs – Pedraforca (2503 m) / Carles Mundó – Puigmal (2913 m) / Carme Forcadell – Montacro (1441 m).

 

El CECB juntament amb el Centre Excursionista Montserrat i l’Associació Excursionista Altiplà

Sant Jeroni - Cims per la Llibertat

Hem decidit adherir-nos, com a entitat de la FEEC, al projecte Cims per la Llibertat. Una acció esportiva, solidària i reivindicativa dels drets de les persones, per a fer ben visible que no és normal la situació que estem vivint i exigirem democràcia, diàleg i justícia. Una acció que va de llibertat i de muntanya, que és el què el poble que estima la terra ha de defensar amb convicció.

És per això que el Centre Excursionista de la Comarca de Bages (CECB), juntament amb el CEntre Excursionista Montserrat i l’Associació Excursionista Altiplà, apadrinarem el cim de Sant Jeroni (Montserrat), triat per l’Oriol Junqueras.

 

Ruta des del Monestir Montserrat a Sant Jeroni

Nom de la Ruta: Sant Jeroni Des del Monestir.
Comarca: Baix Llobregat i Bages.
Durada: 03:30 hores.
Desnivell acum.: 550 m.
Quilòmetres: 10’460 Km
Alçada mínima: 702 m.
Alçada màxima: 1.237 m.

Sortida/arribada: Monestir de Montserrat (702-722 m.).
Itinerari: Monestir (702 m) – Sant Miquel (818 m, 0:20) – Pla de les Taràntules (970 m, 0:50) – Ermita de Sant Jeroni (1.150 m, 1:50) – Sant Jeroni (1.237 m, 2:00) – Cruïlla Camí Vell 1.060 m, 2:30) – Cruïlla a Sant Benet (900 m, 3:00) – Monestir (724 m, 3:30).
Descripció: Des del Monestir, pugem per el camí de Sant Miquel, passem al costat de Sant Miquel, desprès seguim pujant per el camí de les Ermites fins el Pla de les Taràntules, estació superior del funicular de Sant Joan, deixem la pista i agafem el camí al costat del edifici de funicular, al cap de pocs metres deixem un camí que baixa, seguim per l’esquerra, a partir d’aquí el camí va pujant suament fins a la cruïlla del camí antic, a partir d’aquí el camí comença a enfilar-se cap a l’ermita de Sant Jeroni, on deixem a la dreta el camí del mirador del Moro i del començament de la canal de Sant Jeroni, camí de baixada fins a Santa Cecília. Nosaltres agafem el camí de l’esquerra que desprès de pujar uns dos-cents escalons assolim el cim de Sant Jeroni, punt mes alt de la ruta d’avui.
Refem el camí fins a trobar la cruïlla a l’esquerra on un rètol ens indica el Camí Vell, baixem i deixem a l’esquerra el camí que ens portaria sota el Cavall Bernat, seguim baixant tot seguint la torrentera, passem per el Pla dels Ocells, deixem a l’esquerra el camí que porta a Sant Benet, per passar desprès per un tram entre les roques, anomenat el Pas del Francesos, finalment arribem al Monestir de Montserrat, punt de sortida i arribada de la ruta.

Inscrits podreu recollir les samarretes a partir de les 7 al pàrquing del cremallera de Monistrol de Montserrat. Així podreu agafar el cremallera de les 7:55 a un preu reduït de 8,40€ anada i tornada. Es posaran més trens conforme es vagin omplint.

I també ens trobareu davant la sortida del cremallera on es podran recollir les samarretes a partir de les 8:15 h. La sortida serà entre 8:30 h i 9 del matí. Qui vulgui podrà agafar el funicular de sant joan (cremallera) i estalviar 50 min de pujada amb un fort desnivell. Però el primer surt a les 10 h. Siguent a les 18:10 h el darrer de baixada. Es poden consultar horaris i tarifes a www.cremallerademontserrat.cat

GPS:

 

Inscripcions

El cost de la inscripció és de 10€, que donen dret a una samarreta i a l’assegurança. La samarreta se’t lliurarà el dia 13 d’octubre a l’inici de cadascuna de les ascensions. T’assignarem un DORSAL per a facilitar la teva identificació durant l’activitat. T’agrairem que segueixis sempre les indicacions de l’organització i que col·laboris en tot el que se’t demani.

Aquesta activitat es fa en benefici de l’Associació Catalana pels Drets Civils i els cims han estat escollits pels presos i exiliats que hi estan adherits. També hi pots participar amb l’ascensió simbòlica al CiM-0.

Les inscripcions igualment s’hauran de fer mitjançant el web https://www.cimsxlallibertat.cat . Allà, en el nom d’Oriol Junqueras, trobareu informació tècnica (itinerari, horari, etc.).

 

Cims per la Llibertat

 

Línies de contacte per qualsevol dubte

Per qualsevol dubte i /o ampliar informació podeu contactar amb nosaltres: de dilluns a divendres de 7 a 9 del vespre al 93 872 29 12. O bé escriure per correu electrònic a info@cecb.cat amb assumpte: cimsxllibertat. Estem al Carrer Urgell 16 de Manresa.  Anirem ampliant informació mitjançant el nostre web www.cecb.cat