Secció coral Eswèrtia

 

La tradició coral en el CECB és un fet indisoluble de la pròpia cultura excursionista. En alguns dels primers treballs publicats en els butlletins inicials del Centre ja es troba una sèrie de reculls de cançonística comarcal, com a mostra de l’interés vers aquest aspecte de la nostra cultura. No serà, però, fins l’any 1956 que, en el CECB, es formarà un grup coral, juntament amb un conjunt d’harmòniques. L’activitat coral, tot i així, s’enmarca en un procés per conjuminar l’harmonia del cant, i la bellesa de les seves cançons, amb la festa dels focs de camp, els campaments socials i les trobades col·lectives a l’Entitat.

coral eswèrtiaEl fer i desfer dels grups corals, al CECB, serà una constant fins el 1977 que, en aplegar-se una nova colla de gent per tal de disfrutar amb la cançó, es comença a plantejar la curiositat per millorar les veus i l’educació en el cant. La Coral s’estabilitza, sota la direcció de gent com l’Imma Serra i Joan Mª Bozzo, i pren el nom d’Eswèrtia, el nom d’una flor de muntanya.

L’any 1980 participa, amb d’altres corals, en un concert a dos i tres cors, amb un notable nivell de qualitat. Concerts, festes de Cançó de Muntanya, cantades, Misses del Gall, són una continuïtat fins la cantada pel ballet de l’Esbart Manresà “Nit de Sant Joan”, de Pep Padrò i Manel Camp, que serà enregistrada en el disc Danses del Bages.
Cal destacar, també, en aquest trajecte d’actuació, els intercanvis que s’han fet amb conjunts corals d’altres països, com la Coral de Deols, a França, i amb la de Fermigano, a Itàlia, com una mostra del reconeixement i la vàlua aconseguides. La Coral Eswèrtia ha sapigut, igualment, compaginar el que és una tasca sèria i meticulosa, en el procés coral, amb una relació afectiva entre tots els membres del grup, que ens permet dir que, “l’Eswèrtia és més que una coral“.

Més informació

A continuació teniu diferents enllaços en els quals podreu informar-vos de les actuacions anuals que relitza la Coral Eswèrtia i quan són les properes.

Concerts i actuacions

ACTUACIONS ESWÈRTIA

Festes de Cançó de Muntanya, Misses del Gall, cantades pel ballet de l’Esbart Manresà, etc. Descobreix quines són les nostres festes! Clica

Calendari Eswèrtia

CALENDARI

En el calendari del CECB podreu saber quines són les nostres properes actuacions. Clica

Escolta'ns

ESCOLTA’NS

Video del Concert de Reis 2014, col·laborant amb la coral Romança. A que sonem bé? Clica

Aquasub Manresa CECB       Alioth CECB       Refugi Bages CECB       FEEC CECB       FentPaisCECB