Secció Coral Eswèrtia

Concert final de curs 22-23 (18 de juny de 2023)

Concert de final de curs a l’església del Convent de Sant Carles Borromeu del carrer Talamanca de Manresa. L’actuació va ser compartida amb el grup vocal Quarta Justa. Acompanyats per la pianista Núria Sarró van cantar:

 •   Plovi, Plovi
 •   ¡Cantar! (Sing!)
 •   Apnea Submarina
 •   Interpretació de piano, Viva la vida Coldplay
 •   Loyal Brave True
 •   Coti x Coti (estrena)

Trobada de Corals a Navarcles (7 de maig de 2023)

La Coral participa a la trobada de Corals d’esplais a Navarcles. Acompanyats per la pianista Núria Sarró vam cantar:

 • Cantar de Jay Althouse
 • Loyal brave true de Jamie Hartman, Billy Crabtree i Rosi Golan
 • Apnea submarina de Joan Rovira amb arranjament de David Martell

Concert de Nadal a la Sala Gòtica de l’Hospital (8 de gener de 2023)

Un cop acabades les festes nadalenques i abans de començar a prepara el repertori pel concert de primavera la Coral ha volgut celebrar una tarda de música a l’agradable sala gòtica.

 

 

 

Concert Sagrada Família (30 de desembre de 2022)

Després de molts anys d’actuar a l’església de la Sagrada Família de Manresa el dia Reis, aquest any el concert organitzat per l’Associació de Veïns, s’ha programat el dia 30 de desembre festivitat de la Sagrada Família. Un any més la Coral ha preparat el concert amb la il·lusió renovada després de dos anys de parada obligada acompanyats per la pianista Núria Sarró.

 

 

 

 

Concert de Santa Cecília a Súria (20 de novembre de 2021)

El dia 20 de Novembre la Coral Eswèrtia participa en el Concert de Santa Cecília que la Coral la Llanterna de Súria organitza cada any. En aquest concert les dues corals van interpretar tres cançons cada cor i després les peces que durant l’estiu havíem preparat per participar al concert de cors a Colera i que es va haver de suspendre degut al rebrot de la pandèmia.

 

 

 

 

Retorn a l’activitat (1 de març de 2021)

Amb l’inici del mes de març la Coral Eswèrtia vol començar a pensar en un futur millor i per això ha iniciat unes sessions per “cordes” per anar posant la veu en condicions i recordar algunes partitures que estaven a mig preparar. Tot esperant que ben aviat puguem retrobar-nos tots junt de moment les sessions es fan per via telemàtica encara que el resultat no sigui el millor.

 

 

Inici curs 2020-2021

Aquest mes de setembre la Coral Eswèrtia ha començat els assajos del curs 2020-21 amb totes les normes sanitàries establertes. De moment com que la capacitat de la sala d’assaig és petita treballarem en dos grups amb la mascareta, la distància corresponent, rentat de mans amb gel alcohòlic, control de temperatura, etc. Durant els mesos de confinament els cantaires hem estat en contacte telemàtic periòdicament, però finalment hem pogut re trobar-nos de forma física.

 

 

 

 

Benvinguda a la nova normalitat

Durant el confinament per la pandèmia Covid19 els cantaires de la coral hem estat en contacte periòdic per videoconferència i com que el so era difícil de sincronitzar hem anat compartint experiències i angoixes. Un cop arribat el desconfinament hem anat aportant coses més tangibles, amb ells hem confeccionat un parell de “collages” de flors i paisatges per donar la benvinguda a la nova normalitat.

 

 

 

 

Confinament 2020

Degut al confinament provocat per la pandèmia del Covid19 la Coral de C.E.C.B. ha tingut de suspendre els assajos presencials. Malgrat tot els seus cantaires no han deixat d’estar en contacte telemàtic, a través de gravacions, poemes, fotos antigues, dibuixos entre altres, i així no perdre el contacte i poder tornar a re-emprendre l’activitat tant aviat com sigui possible.

 

 

 

Actuacions aplaçades:

 • El 15 de març al Teatre Conservatori de Manresa en l’espectacle “Núria Picas: andante con moto”
 • El 28 de març a Vilanova i la Geltrú. Intercanvi amb la Coral Moixaina.

Misteri de la Llum 2020

Per desè any consecutiu la Coral Eswèrtia ha participat en la interpretació de la part coral del Misteri de la Llum del dia 20 de febrer, vigília de la festa de la Llum a l’església del Carme de Manresa. El Misteri de la Llum és una peça teatral de caire litúrgic a semblança medieval que desenvolupa una relació simbòlica del concepte diví del misteri de la Santíssima Trinitat i dels sentiments humans de la ciutat de Manresa. El missatge principal fa referència a la concòrdia i a la capacitat de resoldre un conflicte, presentat com un autèntic miracle.

Properes actuacions:

 • El 29 de febrer i 1 de març a l’Església del Carme de Manresa en l’espectacle del Misteri de la Llum.
 • El 15 de març al Teatre Conservatori de Manresa en l’espectacle “Núria Picas: andante con moto”

Concert de Reis 2020

El dia de Reis, la Coral Eswèrtia del Centre Excursionista de la Comarca de Bages va oferir per 26è any el tradicional concert de Reis que organitza l’Associació de Veïns de la Sagrada Família del barri manresà. La coral va presentar un variat repertori amb cançons tradicionals, adaptacions de cançons modernes i, com és tradició, nadales. Enguany, a més de les interpretacions corals, es van recitar dos poemes escrits per la cantaire Carme Estrada. La pianista Alba Vila, encarregada de l’acompanyament musical, va oferir una interpretació de la peça “Carol of the Bells” que va agradar molt al públic assistent.

Propera actuació:

El 20 i 29 de febrer i 1 de març a l’Església del Carme de Manresa en l’espectacle del Misteri de la Llum.

Com neix la Coral del C.E.C.B.

La tradició coral en el CECB és un fet indissoluble de la pròpia cultura excursionista. En alguns dels primers treballs publicats en els butlletins inicials del Centre ja es troba una sèrie de reculls de cançonística comarcal, com a mostra de l’interés vers aquest aspecte de la nostra cultura. No serà, però, fins l’any 1956 que, en el CECB, es formarà un grup coral, juntament amb un conjunt d’harmòniques. L’activitat coral, tot i així, s’enmarca en un procés per conjuminar l’harmonia del cant, i la bellesa de les seves cançons, amb la festa dels focs de camp, els campaments socials i les trobades col·lectives a l’Entitat.

coral eswèrtiaEl fer i desfer dels grups corals, al CECB, serà una constant fins el 1977 que, en aplegar-se una nova colla de gent per tal de disfrutar amb la cançó, es comença a plantejar la curiositat per millorar les veus i l’educació en el cant. La Coral s’estabilitza, sota la direcció de gent com l’Imma Serra i Joan Mª Bozzo, i pren el nom d’Eswèrtia, el nom d’una flor de muntanya.

L’any 1980 participa, amb d’altres corals, en un concert a dos i tres cors, amb un notable nivell de qualitat. Concerts, festes de Cançó de Muntanya, cantades, Misses del Gall, són una continuïtat fins la cantada pel ballet de l’Esbart Manresà “Nit de Sant Joan”, de Pep Padrò i Manel Camp, que serà enregistrada en el disc Danses del Bages.
Cal destacar, també, en aquest trajecte d’actuació, els intercanvis que s’han fet amb conjunts corals d’altres països, com la Coral de Deols, a França, i amb la de Fermigano, a Itàlia, com una mostra del reconeixement i la vàlua aconseguides. La Coral Eswèrtia ha sapigut, igualment, compaginar el que és una tasca sèria i meticulosa, en el procés coral, amb una relació afectiva entre tots els membres del grup, que ens permet dir que, “l’Eswèrtia és més que una coral“.

Més informació

A continuació teniu diferents enllaços en els quals podreu informar-vos de les actuacions anuals que relitza la Coral Eswèrtia i quan són les properes.

Concerts i actuacions

ACTUACIONS ESWÈRTIA

Festes de Cançó de Muntanya, Misses del Gall, cantades pel ballet de l’Esbart Manresà, etc. Descobreix quines són les nostres festes! Clica

Calendari Eswèrtia

CALENDARI

En el calendari del CECB podreu saber quines són les nostres properes actuacions. Clica

Escolta'ns

ESCOLTA’NS

Video del Concert de Reis 2014, col·laborant amb la coral Romança. A que sonem bé? Clica

Aquasub Manresa CECB       Alioth CECB       Refugi Bages CECB       FEEC CECB       FentPaisCECB