Secció de Kayak

 

El piragüisme o kayak és l’activitat esportiva de navegar amb una piragua, per aigües planes o per aigües braves. Les disciplines que hi ha dins del piragüisme són: aigües tranquil·les, eslàlom, estil lliure, descens d’aigües braves, kayak de mar i kayak polo.

La secció de kayak del CECB organitza cursos d’iniciació i també posa a la disposició de tots els públics, el lloguer de kayaks. Opera des de dos hangars que es troben al Parc de l’Agulla, on es guarda tot el material per a la pràctica del piragüisme o kayak. Un d’ells està situat a l’edifici de serveis, el qual disposa de vestidors amb serveis i dutxes, i d’una estructura per a guardar-hi els kayaks. El segon hangar del CECB està situat a dins del recinte del pàrquing privat de caravanes. Aquest és el magatzem principal de la secció.

 

Història


 

La secció de piragüisme va nèixer el 1982 de la mà d’un grup de socis del CECB que van descobrir una nova forma de gaudir del medi natural i fer esport, el piragüisme. Durant la dècada dels anys 80, la secció de piragüisme del CECB va anar agafant cos i ampliant horitzons. Inicialment, la secció de piragüisme estava enfocada cap al món de les aigües braves, però poc a poc les aigües tranquil.les també començaren a cridar l’atenció dels piragüistes bagencs. D’aquí doncs, que cap a finals dels anys 80, el CECB kayak es va decantar envers les aigües tranquil.les tant en el món del turisme com en el de la competició.

Parlant de competició, la dècada dels 90, és de bon record per al CECB kayak ja que es començaren a aconseguir grans resultats tan a nivell autonòmic com estatal que han estat i són la base del piragüisme bagenc actual. A partir de finals dels anys 90, el CECB kayak torna a mirar enrere i alguns dels seus socis tornen a recuperar l’afició pel món de les aigües braves turístiques i de competició, això si, compaginan-t’ho amb les aigües tranquil.les, el kayak-polo, etc.

Actualment, el CECB kayak és un dels clubs catalans i estatals més polivalents, donat que practica quasi la totalitat de modalitats del piragüisme existent. És de destacar la promoció del piragüisme que des de sempre el CECB kayak ha promogut. Són moltes les persones que s’han iniciat en aquest esport degut principalment al gran número de cursos que s’organitzen. També cal anomenar el gran poder organitzatiu de la nostra entitat, ja que ha organitzat i organitza gran nombre d’esdeveniments esportius tals com les 7 milles de l’agulla (competició d’aigües tranquil.les amb més de 17 edicions), el descens de Pedret-Llobregat (competició aigues braves) i la regata de canoes (competició escolar-empreses al parc de l’agulla), entre d’altres.

Més informació

Cursos d’iniciació i perfeccionamet o simplement lloga un kayak i passa una bona estona tot remant. Entra als següents enllaços i descobreix totes les opcions, els nostre calendari de cursos i esdeveniments, i les lliències federatives per si estàs interessat en federar-te i beneficiar-te de tots els avantatges que això et comporta.

Cursos i lloguers kayak

CURSOS I LLOGUERS KAYAK

Vine al Parc de l’Agulla a disfrutar sobre l’aigua. Fem cursos d’iniciació i perfeccionament per qui vulgui endinsar-se en el món del piragüisme o kayak. També teniu l’opció de lloguer per a ús individual, col·lònies esportives, etc. Clica

Calendari

CALENDARI

Vols saber quins són els propers cursos o saber les dates del propers esdeveniments? Entra al nostre calendari i assabenta-te’n de tot. Clica

Llicències federatives kayak

LLICÈNCIES FEDERATIVES KAYAK

Assegurança mèdica, cobertura de Responsabilitat Civil, participació en competicions, descomptes en centres associats. En aquest apartat trobareu tots els detalls dels avantatges amb entitats i empreses col·laboradores. Clica

       Alioth CECB       Refugi Bages CECB       FEEC CECB