Secció de Muntanya

 

Des de la secció de Muntanya s’organitzen un seguit de caminades populars: al Febrer, la Caminada de la Llum; al Juliol, la Caminada Popular del Port del Comte; a l’Octubre, la Marxa de resistència de Rasos de Peguera-Manresa. Conjuntament amb la secció de Parapent també s’organitza el Canvi de l’Estelada al Collbaix el diumenge anterior a Sant Jordi.

A part de les caminades populars esmentades anteriorment, es fan sortides habituals per diferents contrades, sovint per indrets propers, a la descoberta de racons d’àmbit comarcal, sortides d’una jornada a conèixer massissos propers i caps de setmana a recòrrer la serrelada pirinenca o serralades més meridionals.

 

Història


 

Des de la fundació del CECB, l’activitat excursionista i de muntanya està estretament relacionada amb la marxa de l’Entitat. Els orígens de la Secció provenen de la que existia anteriorment, amb el nom de Foment de l’Excursionisme i d’Educació Física, que comprenia tant l’activitat excursionista com la d’atletisme, amb l’organització de proves, com la Volta a Manresa.

Al 1925 neix una sub-secció d’Esports de Neu i als anys 29-30 es fan les primeres incursions als Alps. El 15 de Gener de 1933 la Secció passa a anomenar-se Secció d’Esports de Muntanya. Els homes de la Secció realitzen les primeres ascencions a cims verges del massís de Montserrat, destacant la Mòmia, el Cigar Pur, el Cilindre i la Paret de Sant Geroni. L’any 1936 es crea el Club Alpí Manresà dintre de la Secció de Muntanya. En els anys 40 es realitzen moltes ascencions a infinitat de cims i parets montserratines, així com la planificació i senyalització de bona part de la geografia comarcal.

En els 50, a més de la Comarca, es fa l’assalt al Pirineu i als Alps (on l’any 1953 tres socis intenten l’ascenció del Cerví). El nivell de la gent participant en la secció promou la creació i aprovació federativa del grup d’ Alta Muntanya, un dels primers del Estat espanyol. Seria llarg enumerar el gran nombre de “primeres” i destacades ascencions dutes a terme aquests anys i destacarem només que, totes elles, van permetre l’organització, l’any 69, de la primera expedició del Centre, l’Expedició Manresana als Andes de Bolívia, que assoliria l’Illimani, de 6480 mts. d’altitud.

A partir d’aquesta data, successivament cada any es durà a terme l’organització d’una expedició alpinística, que permetrà que avui, s’hagin visitat i assolit gairebé la majoria de serralades de tots els continents. Cal destacar, entre totes elles, la conquesta del Makalú, l’any 76, què amb els seus 8481 mts. seria la màxima cota de l’alpinisme estatal llavors. També cal esmentar l’intent d’ascensió al Lhotse, al 1980, que només uns escassos 80 metres i el mal temps van impedir d’assolir els seus 8501 mts. Altres expedicions han estat al Perú, Alaska, Spitzberg (al pol Nord) o a Indonèsia. Igualment, al llarg dels anys, s’han assolit escalades considerades de gran dificultat, com les de l’Eiger (Alps), Grans Jorasses, Dolomites,etc.

Més informació

A continuació us deixem més informació sobre les principals caminades populars i les curses que cel·lebrem durant tot l’any, el calendari i informació de les cobertures i preus de les llicències federatives de la FEEC.

Caminades populars i curses

CAMINADES POPULARS I CURSES

Caminades populars, sortides llegendàries, curses, desnivell, etc. i tot amb un somriure! Et convidem a sortir de casa! Clica

calendari

CALENDARI

Vols saber quan són les properes caminades populars o sortides? Doncs entra al nostre calendari i coneix-les. Clica

Llicències federatives FEEC

LLICÈNCIES FEEC

Vols estar assegurat a la muntanya i poder-te beneficiar d’avantatges i descomptes exclusius en material i refugis. Entra i consulta preus i què has de fer per tramitar-la. Clica

       Alioth CECB       Refugi Bages CECB       FEEC CECB