Secció de Parapent

 

El parapent s’inclou en la voluntat i la lluita de l’home per conquerir l’entorn natural i tot el que comprén la seva activitat. Molt més, encara, si acceptem el repte que al llarg de la història de la humanitat ha representat el desig de poder volar. El parapent comprèn el fet de desenvolupar la seva activitat en la natura, la muntanya sobretot, i el poder gaudir de la incommesurable sensació de volar, al temps que es disfruta d’un espectacle inexplicable per la seva grandiossitat i bellesa. La secció de Parapent, juntament amb la de submarinisme, són les dues seccions amb entitat pròpia del CECB. La secció de Parapent s’anomena Alioth Parapent Bages Club.

 

Història


 

Els orígens de la secció de parapent cal buscar-los a la secció de muntanya, com no podia ser d’altre manera, ja que aquest esport va néixer de la facilitat que proporcionava aquest mitjà per baixar muntanyes que prèviament s’havien pujat a peu.

Varen passar ben bé 4 anys fins que es va constituir oficialment la secció de parapent del Centre, amb l’objectiu de promocionar l’aprenentatge i la pràctica d’aquesta innovadora activitat, que permetia a l’esser humà fer realitat el somni de volar com un ocell. I ha estat la nostra generació la que ha tingut la sort de poder fer realitat per primer cop el somni de volar de forma autònoma, amb l’ajuda d’un troç de drap i quatre cordills.

Els fundadors de la secció varen ser quatre membres de la secció de muntanya, concretament en Jordi Camprubí, Josep Altés, Toni Cardona i Toni Muntada. El dia 31 de Gener del 1989 es constituïa al Centre la secció de parapent. El dia 3 d’agost del mateix any van ser acceptats com a membres de la Federació Aèria Catalana (FAC) i el 21 de novembre de 1990 es passava a formar part de la Federación Nacional de Deportes Aéreos (FENDA).

A l’octubre del 1989 ja es va fer la primera expedició al Tibet, on es va volar per primer cop en cims d’entre 4.000 i 6.000 metres. Els membres que van formar l’expedició varen ser: els pilots Jordi Camprubí i Pep Altés, acompanyats dels alpinistes Jordi Serra i Jordi Llussà. Al Juny de 1990, a més de quatre cursos d’iniciació, s’organitza la primera trobada de muntanya al Pedraforca, amb una assistència d’uns 80 pilots, xifra molt notable per l’època. L’acte es va seguir organitzant en diverses edicions. També el mateix any es va anar a la concentració Internacional de Verbier a Suïssa. Més endavant, a partir de l’any 1991 s’organitzava cada any una prova de la Lliga Catalana. La participació del nostre Club en les competicions dels primers anys era notable ja que aportàvem qualitat i quantitat de pilots amb molt bon nivell respecte a d’altres Clubs. Gràcies a això es va guanyar en moltes edicions la Lliga Catalana per Clubs, l’open de Queralt del 1991, tercers a Ponferrada el 1992, etc. L’any 2000 varem guanyar també la Lliga Nacional per Clubs, lo que ens dona una idea del nivell assolit per l’Alioth dins del panorama del parapent estatal. Menció especial ens mereix el nostre pilot Xevi Bonet, que fa anys que està dins de l’èlit del parapent mundial, i va passejant per tot el món el nom del nostre Club.

Amb el pas dels anys han estat molts els països visitats, ja que es procura fer, com a mínim, una sortida internacional a l’any. D’Europa destaquem : França, Eslovènia, Suïssa, Àustria, Itàlia, Grècia, Portugal i Canàries, i de la resta del mon destaquem: Brasil, Sud-àfrica i República Dominicana.

 

Zones de vol


 

Collbaix – Manresa

Situació: A pocs minuts de Manresa en direcció Lleida, per l’Eix transversal. Prendrem la sortida de Monistrolet per accedir a l’aterratge i la de Fals per accedir a l’enlairament (Mapa).

Descripció: Es tracta d’una vessant en lleugera forma de ferradura encarada al Sud, que permet gaudir de vols molt llargs i tranquils a les tardes, quan la marinada comença a afluixar, i pràcticament fins que es fa fosc. També s’han fet vols tèrmics al migdia, i s’ha arribat diverses vegades a Berga, Cantonigros, etc. Espectaculars vistes de Montserrat, i el pla de Bages en primer terme, al fons el Montcau i La Mola.

Info addicional

 

La Coma i la pedra – Port del Comte

Situació: Zona de vol de muntanya, amb abundant activitat térmica a l’estiu i que permet fer bons vols al hivern, gracies al important desnivell sobre l’aterratge de fins a 1.250 metres. Paisatge privilegiat sobre la Vall de Lord, i pas obligat pels grans vols de distància que s’han fet derrerament a Catalunya. Disposa de diversos enlairaments que permeten volar amb totes les direccions de vent, menys el ponent, si be les millors condicions es donen amb vents del sud i del est. Aterratges oficials a Sant Llorenç de Morunys (Mapa).

Descripció: A la Vall del Lord, comarca del Solsonés ( Lleida ) a 76 Kms de Manresa, 45 Kms de Berga, i 29 Kms de Solsona, dins del terme municipal de La Coma i La Pedra, aprop de Sant Llorenç de Morunys, Guixers, Oden, i Canalda, en ple pre-pirineu.

Info addicional

Més informació

Vine a volar amb nosaltres!! Inicia’t al món del parapent fent un algún dels nostres cursos d’iniciació o si ja practiques aquest maravellós esport millora la teva tècnica amb els diferents cursos de perfeccionament. També pots optar per contractar, per a tu o per fer un regal, els nostres vols amb biplaça, on volaràs i viuràs una experiència inolvidable de forma totalment segura amb un dels guies del CECB. Entra als següents enllaços i descobreix totes les opcions, els nostre calendari de cursos i esdeveniments, i les lliències de la FAC per si estàs interessat en federar-te.

CURSOS PARAPENT I VOLS AMB BIPLAÇA

CURSOS PARAPENT I VOLS AMB BIPLAÇA

Has somiat alguna vegada que voles com un ocell? Doncs nosaltres t’ensenyem a fer-ho. Experimenta la magnífica sensació de deixar-te portar per les corrents d’aire. Quan ho provis sabràs de que t’estem parlant. Clica

Calendari

CALENDARI

Vols saber quins són els propers cursos o saber les dates del propers esdeveniments? Entra al nostre calendari i assabenta-te’n de tot. Clica

Llicències federatives parapent

LLICÈNCIES FEDERATIVES FAC

Imprescindible per poder participar en qualsevol acte oficial. Al estar federat disposes d’assegurança mèdica i de responsabilitat civil amb cobertura nacional e internacional. Clica

 

       Alioth CECB       Refugi Bages CECB       FEEC CECB